VANDERPERS MARITIME BV

Oprichter Wolter van der Pers begon zijn carrière in 1979 als leerling chemisch analist bij het, toen welkbekende, Handels-laboratorium v/h Dr. A Verwey te Rotterdam. Gedurende 11 jaar heeft hij de kleine kneepjes van het vak der “analytische alchemie” mogen kennen. Vanaf 1990 de gelegenheid gekregen om de interne opleiding Erkend Gasdeskundige Tankschepen te volgen en met succes afgerond in 1992. (Wolter is gecertificeerd gasdoctor vanaf 1992 tot heden) Tot 2001 ruime ervaring opgedaan in de toepassing van het voormalige Veiligheidsbesluit Tankschepen (nu Arbeidsomstandighedenregeling hoofdstuk 4) Vanaf 2001 heeft Wolter zijn bedrijf INTERNATIONAL MARSAC opgericht. Hij werd daarmee tevens de eerste gasdoctor die niet was verbonden aan een laboratorium zoals dat, bij wet, tot 1997 was voorgeschreven. De dienstverlening van INTERNATIONAL MARSAC richtte zich naast het ‘gasdoctors werk’, vooral op ‘emergency response’ ten behoeve van scheepsrampen en ongevallen met gevaarlijke stoffen. Sindsdien heeft hij als gevaarlijke stoffen specialist en gasdoctor wereldwijd talloze bergingen meegemaakt in opdracht van de grote internationale bergingsmaatschappijen.

In 2006 was Wolter (mede) oprichter en eigenaar van Nofa & Marsac International BV en, als Managing Director tot 2015, enkele medewerkers tot gecertificeerd Gasdeskundige Tankschepen opgeleid.

Vanaf 2015 heeft hij besloten het bedrijf te verlaten en onder de naam VANDERPERS MARITIME BV de dienst verlening voort te zetten.

Wolter Jan van der Pers, Senior partner

Contact: