Rick van der Pers

Rick is een echte “selfmade” gasdeskundige tankschepen, na het volgen  van de benodigde studie’s en het behalen van de noodzakelijke diploma’s, is hij zijn carriere begonnen in 2007. Vanaf die tijd heeft hij talloze tankers bezocht en voorzien van de noodzakelijke certificaten en Veiligheid en Gezondheids Verklaringen. Als erkend Gasdeskundige heeft hij tevens zijn bijdrage geleverd aan vele bergings operatie’s wereld wijd.

Zijn “hands-on” instelling wordt gewaardeerd door de opdrachtgevers.

Rick was nauw betrokken bij de berging van de COSTA CONCORDIA waar hij gedurende lange tijd werkzaam is geweest als chemist. Daar heeft hij het gehele gasmonitoring system opgezet en voerde controles uit met betrekking tot de uitgevoerde werkzaamheden door de bergers van TITAN MICOPERI.

Rick heeft in mei 2015 besloten om zijn opgedane expertise te richten op bergingen en gevaarlijke stoffen behandeling in de maritieme industrie.

Rick is een gecertificeerd gasdeskundige tankschepen (gasdoctor) sinds 2008. Tevens is Rick gediplomeerd Veiligheidskundige, is specialist gevaarlijke stoffen en is in het bezit van alle certificaten die benodigd zijn om “off shore” te werken.

Positie

Partner | VANDERPERS MARITIME BV | juni 2015 tot heden
Werkzaam als gecertificeerd gasdeskundige tankschepen.
Werkzaam in de scheeps-emergency response gevaarlijke lading(en)

Marinus Alexander (Rick) van der Pers, Partner

Contact: