Sinds september 2018 in dienst van VANDERPERS MARITIME BV. Als Field Chemist heeft hij ruim 7 jaar ervaring opgedaan op het gebied van gasmeten, betreden besloten ruimtes, gevaarlijke stoffen behandeling en identificatie.

Bart is tevens gespecialiseerd in asbest bemonstering en asbest inventarisatie/identificatie aan boord van schepen en platformen op wereld wijde locaties. Bart beschikt over IHM (Identification Hazardous Materials) certificatie, is Gediplomeerd Middelbaar Veiligheidskundige en heeft de Proficiency Modules P401,P403 & P404 BOHS (Faculty of Occupational Hygiene) in het Verenigd Koninkrijk met goed gevolg afgesloten. Bart is tevens in het bezit van diverse certificaten Analytische Chemie en gaschromatografische analyse technieken gevolgd aan de AVANS Hogeschool te Breda.

Bart volgt de opleiding Gasdeskundige Tankschepen (Expert Marine Chemist -HOBEON-SKO) en heeft in die hoedanigheid reeds ruime ervaringen opgedaan tijdens de berging van het containerschip MAERSK HONAM in Dubai en als consulting chemist in Sharjah (UAE).

Bart Janszen, Field Chemist